AZ RU EN
19.07.2017
ATU-nun yay məktəbi fəaliyyətə başlayıb

Azərbaycan Tibb Universitetində (ATU) yay məktəbi fəaliyyətə başlayıb. Yay məktəbinə 36 fənn üzrə 426 tələbə cəlb olunub.

Qurumun müdiri Mahir Quliyevin sözlərinə görə, burada dərslər iyulun 10-dan etibarən başlayıb və 5 həftə davam edəcək. 6-cı həftədə artıq imtahan veriləcək: “Bu iş üçün hər dekanlıqdan bir nəfər rəhbər seçilib. Bundan başqa, prosesə hər gün nəzarət olunur və rəhbərliyə məlumat verilir”.

M. Quliyev yay məktəbinin tələbələr üçün çox rahat bir üsul olduğunu bildirdi: “Tibb Universitetində bildiyiniz kimi, fənnlərin ardıcıllıq məsələsi var. Məsələn, Anatomiya-1 fənnindən imtahan verməyən tələbə, Anatomiya-2 fənninin imtahanına buraxılmır. Belə tələbələr üçün bu yay məktəbi çox böyük şansdır. 20162017-ci ilin I semestrində Anatomiya-1 fənnindən kəsilən tələbələr, yay məktəbində Anatomiya-2 fənnini götürərsə və bu fənni müvəffəqiyyətlə verərsə, II kursda Anatomiya-3 fənnini götürə biləcək. Əgər tələbə bunu götürməsə, onda məcburdur ki, II kursun I semestrində Anatomiya-3-ün əvəzinə, Anatomiya-2-ni götürsün. Bu da tələbənin müəyyən qədər geridə qalmasına gətirib çıxarır. Yəni yay məktəbində oxumaq tələbələrin xeyrinədir. Bu səbəbdən də tələbələr buna müsbət baxırlar”.